Euthanasie voor uw paard – als er geen uitkomst meer is

Uw paard laten inslapen. Voor een ruiter bestaat er geen moeilijker moment. U wilt uw trouwe vriend niet kwijt. Maar wat als er geen uitzicht meer is? En het lijden steeds erger wordt?

Euthanasie voor uw paard – een harde beslissing

Overweegt uw dierenarts om uw ​​paard, pony of ezel te laten inslapen? Om uw paard van pijn en leed te besparen? Dan kunt u niets anders doen dan er op dit allerlaatste moment voor uw dier te zijn en uw paard te vergezellen tot aan het einde van zijn leven. U verlost uw paard uit zijn lijden en laat hem in alle waardigheid gaan. Het is de laatste stap om uw paard liefdevol te begeleiden naar het einde van het leven.

Euthanasie ligt altijd moeilijk. Even zo, als het over euthanasie bij uw paard gaat. Ligt deze beslissing moeilijk voor u? Weet dan, dat u ons steeds kunt inschakelen voor gepaste begeleiding

  Wanneer laat u uw paard inslapen?

  Euthanasie van uw paard, in welke omstandigheden dan ook, mag alleen met uw toestemming gebeuren. De dierenarts is en blijft de enige persoon bevoegd, om euthanasie uit te voeren. Gelukkig is euthanasie volkomen pijnloos: op deze manier verlost u uw arme paard zeer snel uit zijn lijden.

  • Breng uw paard naar een plek die het goed kent, waar het zich prettig en gerust voelt.
  • De dierenarts geeft uw paard twee injecties. Na de eerste dosis ontspant uw paard zich en kan het tot rust komen. Na de tweede injectie, vertrekt het dier heel snel hemelwaarts.
  • De dierenarts stelt vast dat uw paard gestorven is.
  • Het lichaam van uw paard kan nu worden afgedekt met een deken of zeil. Vervolgens wordt het verzorgd met de uitvaartdienst naar keuze.

  Wat doet de dierenarts bij euthanasie?

  Overweegt uw dierenarts om uw ​​paard, pony of ezel te laten inslapen? Om uw paard van pijn en leed te besparen? Dan kunt u niets anders doen dan er op dit allerlaatste moment voor uw dier te zijn en uw edele viervoeter te vergezellen tot aan het einde van zijn leven. U verlost uw paard uit zijn lijden en laat hem in alle waardigheid gaan. Het is de laatste stap om uw paard liefdevol te begeleiden naar het einde van het leven.

  Euthanasie ligt altijd moeilijk. Even zo, als het over euthanasie bij uw paard gaat. Ligt deze beslissing moeilijk voor u? Weet dan, dat u ons steeds kunt inschakelen voor een gepaste begeleiding.

   Hoe voelt het paard zich?

   De tweede injectie die de dierenarts aan uw paard geeft, werkt gelukkig heel snel: het stopt de pijn van uw zieke paard en brengt het in een totaal bewusteloze toestand. Uw paard zal geen spierkracht meer hebben en valt neer, de ademhaling zal uitsterven en het hart stopt met kloppen. Uw paard zal in kalmte sterven.

   Niemand is ooit echt klaar voor het moment van euthanasie. Wenst u crematie voor uw paard, pony of ezel? Neem gerust vrijblijvend contact op met ons. Hoe sneller we op de hoogte zijn van uw laatste wens voor uw paard, pony of ezel hoe beter we u kunnen helpen met een mooi afscheid.