Begraven – na de crematie van uw paard kan het wel

Begraven brengt rust. Wie aan waardig afscheid nemen denkt, denkt vaak meteen aan begraven. In uw tuin, op het domein of in de weide waar het paard meestal stond. Zoals u weet, is begraven in België verboden. Helaas en toch begrijpelijk. We leggen hier uit waarom begraven niet mag.

Paard begraven op eigen domein?

Uw paard, pony of ezel begraven is verboden.

Urne met de as van uw paard begraven

Wel kunt u de urne begraven. Dichtbij huis, in uw tuin, of in de weide waar uw paard, pony of ezel stond. Zo kunt u steeds terug naar de begraafplaats om uw dier te herdenken. Zo geeft u de dood van uw paard een mooie plaats.

    Neem uw tijd

    Wenst u de urne graag te begraven? Doet u dat meteen of liever wat later? U hoeft geen overhaaste beslissing te nemen. Eens de crematie voorbij is, kunt de urne ook bij u houden in of rond het huis. Of op een bijzondere plaats in de stallen. U kiest zelf wat goed voelt. Misschien is het fijn de eerste dagen de urne dichtbij en in het zicht te zetten. Misschien wenst u dat de gedachte na een tijd rust krijgt en laat u de urne op een mooie plek in de aarde rusten.

    En wie weet mag er straks nieuw leven op die bijzondere plaats groeien, door bewust gekozen bloemen of een mooie boom ter nagedachtenis aan uw paard, pony of ezel.